e-tron S

Försäljningsstart för e-tron S

TEKNIK & PRESTANDA

Tack vare två elmotorer på bakaxeln har e-tron S elektrisk torque vectoring (aktiv och variabel fördelning av vridmoment mellan höger och vänster hjul). Det tar de dynamiska köregenskaperna till en helt ny nivå. e-tron S kan accelerera ur kurvor lika dynamiskt som en sportbil. Drivningen är betydligt mer fokuserad till de bakre hjulen och är betydligt sportigare i sin karaktär än vanliga e-tron.

Båda bakre motorerna skickar sin kraft direkt till hjulen via en transmission. Utöver sportiga köregenskaper och möjlighet till högre kruvhastighet bidrar de dubbla motorerna till förbättrat grepp. Om ett av de bakre hjulen får sämre grepp kan kraften exakt och snabb fördelas mellan hjulen. Kraften kan gradvis fördelas helt till hjulet med mest grepp, samtidigt som hjulet med lågt grepp fortsätter rulla med nästan ingen kraft fördelad till sig.

e-tron S har en totaleffekt på 370 kW (496 hk) och 973 Nm. Det skickar e-tron S från 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Som jämförelse gör en vanlig e-tron 55 det på 5,7 s i boost läge.

e-tron S är programmerad för att vara effektiv i vardagen. Vid normal körning arbetar endast de bakre motorerna. Om väggreppet försämras eller föraren behöver mer kraft är den främre motorn omedelbart aktiverad.

Batteriets storlek är samma som i e-tron 55 (91 brutto / 86 kWh netto) och maximal laddeffekt är också samma (150 kW).

www.audimalmo.se